Članci

Konferencija
Kategorija: Ubojstva domoljuba

Objavite naredbodavce niza političkih ubojstava i politički motiv istih o smaknuću heroja Domovinskog rata , mirotvoraca ,domoljuba , pravednika na čijim se žrtvama zagasila Istinska vrijednost Domovinskog rata i Hrvatskog branitelja, građanina
Šibenik, 06.04.2004.

Opširnije
 

Jutarnji list 07.04.2004.
Kategorija: Ubojstva domoljuba

Branitelji traže imena narućitelja ubojstava
Barešića , Reihl-Kira, Paradžika i Levara

ŠIBENIK_ Hrvatska javnost mora znati imena naredbodavaca niza političkih ubojstava i politički motiviranih smaknuća mirotvoraca , domoljuba i heroja Domovinskog rata kao što su Miro Barešić , Josip Reihl- Kir , Ante Paradžik , Blaž Kraljević I Milan Levar, planski insceniranog pada Vukovara te motive naručenog ubijanja građana srpske nacionalnosti u Varivodama i Gošićima , smatra Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata koja ima sjedište u Šibeniku.

Opširnije
 

Slobodna Dalmacija 07.04.2004.
Kategorija: Ubojstva domoljuba

HURBDR ZAHTIJEVA OD MINISTRICE VESNE ŠKARE-OŽBOLT

Imena naručitelja političkih ubojstava!

- Pravo ne predviđa mogućnost istraga o kolektivnoj odgovornosti institucija vlasti u Hrvatskoj. U svakom pravnom sustavu odgovornost je uvijek pojedinačna. Odluka parlamenta ili vlade o provođenju neke vojne akcije legitiman je čin i ne sadrži naredbe da se počini zločin. Zapovjednici se, pak, moraju pridržavati ratnih konvencija i odgovorni su za svoje postupke - ističe glavna haaška tužiteljica Carla del Ponte u svom odgovoru HURBDRu.

Opširnije
 

Konferencija II
Kategorija: Ubojstva domoljuba

Činjenica je da svi građani i branitelji u Republici Hrvatskoj vrlo dobro znaju naredbodavce i motive navedenih zloćina ,ali se zbog raširenog straha boje o tome govoriti.
Došlo je vrijeme da se moramo suočiti sa vlastitim strahovima i predrasudama koje su nam putem komunističkih metoda nametnute u ostvarivanju fašističke ideologije.

Opširnije
 

Slobodna Dalmacija 07.05.2004.
Kategorija: Ubojstva domoljuba

MINISTRICA PRAVOSUĐA HURBDR-u NIJE OTKRILA IMENA
NAREDBODAVACA POLITIČKIH UBOJSTAVA

Smijeniti Vesnu Škare-Ožbolt

Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt nije odgovorila HURBDR-u na njihov zahtjev za otkrivanjem imena naredbodavaca političkih ubojstava Mira Barešića, Josipa Reihel-Kira, Ante Paradžika, Blaža Kraljevića i Milana Levara. Također, bez očitovanja iz resornog ministarstva su ostali zahtjevi te udruge da se javno objave naredbodavci i motivi, kako tvrde u HURBDR-u, insceniranog pada Vukovara, te naručitelji ubojstava 16 Srba i žrtvovanja šest hrvatskih branitelja u slučajevima Varivode i Gošići.

Opširnije
 

 
Copyright (c) HURBDR - Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata