Članci

Konferencija
Kategorija: Film Svjedoci

Potaknuti svakojakim izjavama i komentarima u javnosti o filmu «Svjedoci», čelništvo Republičke organizacije HURBDR je pogledalo na pretpremijeri u Šibeniku film
redatelja Vinka Brešana.
Naš službeni stav o filmu jeste ,da se radi o remeck- dijelu Hrvatske filmske umjetnosti.
Šibenik, 14.04.2004. Tekst konferencije

Opširnije
 

Slobodna Dalmacija 15.04.2004.
Kategorija: Film Svjedoci

HRVATSKA UDRUGA RAZVOJAČENIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA

Film "Svjedoci" je remek-djelo

"Naš službeni stav je da je film ’Svjedoci’ Vinka Brešana remek-djelo hrvatske filmske umjetnosti, a izjave i komentari koji su se pojavili u javnosti, pa i okrugli stolovi HSP-a koji je pokrenuo otvorenu agresivnu kampanju protiv filma, govore o primitivnosti te stranke kad je u pitanju umjetnost." Riječi su to koje je na press-konferenciji republičke organizacije Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata novinarima uputio predsjednik središnjice Vladimir Gojanović. — Kampanja HSP-a — nastavio je Gojanović — pokušaj je manipuliranja s ciljem nametanja podobnosti i nepodobnosti kao kriterija kad je u pitanju umjetnička sloboda izražavanja.

Opširnije
 

Novi list
Kategorija: Film Svjedoci
PRESICA HURBDR-a
Brešanovi »Svjedoci« su remek djelo

ŠIBENIK – Film »Svjedoci«, remek je djelo hrvatske filmske umjetnosti. Izjave, komentari, okrugli stolovi u organizaciji HSP-a, koji je pokrenuo otvorenu agresivnu kampanju protiv filma, govore o primitivnosti te stranke kada je o umjetnosti riječ – kazali su na jučerašnjoj konferenciji za novinare čelni ljudi Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata, kojoj je sjedište u Šibeniku.
Opširnije
 

Vjesnik 15.04.2004.
Kategorija: Film Svjedoci
Brešanovi »Svjedoci« su
remek djelo hrvatske filmske
umjetnosti

Potaknuti svakojakim izjavama i komentarima u javnosti o filmu »Svjedoci«, čelništvo Hrvatske udruge razvojačenih branitelja Domovinskog rata pogledalo je na pretpremijeri u Šibeniku film redatelja Vinka Brešana.
Naš službeni stav o filmu jeste, da se radi o remek djelu Hrvatske filmske umjetnosti.
Opširnije
 

Hina 14.04.2004.
Kategorija: Film Svjedoci

Šibenik: Udruga razvojačenih branitelja Brešanove "Svjedoke" drži remek-djelom

srijeda, 14.4.2004 15:08

HRVATSKA udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata sa sjedištem u Šibeniku preporuča svim hrvatskim braniteljima i građanima "koji nisu nasjeli na mamac političkih podjela" da "čista srca i bez predrasuda" pogledaju film Vinka Brešana "Svjedoci" koji članovi te udruge smatraju remekdjelom koje daje objektivnu sliku Domovinskog rata.

Opširnije
 

Večernji list 15.04.2004.
Kategorija: Film Svjedoci

Branitelji preporučuju «Svjedoke»

Šibenik- Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata sa sjedištem u Šibeniku preporuča svim hrvatskim braniteljima i građanima «koji nisu nasjeli na mamac političkih podjela» da «čista srca i bez predrasuda» pogledaju film Vinka Brešana «Svjedoci» koji članovi te udruge smatraju remek djelom koje daju objektivnu sliku Domovinskog rata.

Opširnije
 

Rezultati: Slobodna Dalmacija 25.04.2004.
Kategorija: Film Svjedoci

CENZURA: HSP JE SVOJIM OSPORAVANJEM FILMA “SVJEDOCI” NASTAVIO NIZ PRITISAKA NA HRVATSKI FILM, KOJEM JE PRIJE ZAMJERAN VIŠAK NACIONALNOG OSJEĆAJA, A OD 90-IH NJEGOV MANJAK,
piše ANDREA RADAK

Opširnije
 

 
Copyright (c) HURBDR - Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata