Članci

Konferencija HURBDR 31.05. 2007.
Kategorija: Zločinački pothvat

Apsurdno je definirati planske aktere u zločinačkom pothvatu isključivo na Hrvatsku vojsku, a pri tome izbjeći istinitu pravnu i stvarnu odgovornost najvišeg vrhovnog državnog tijela kroz paradržavno funkcioniranje, Vijeća obrane i nacionalne sigurnosti (VONS-a). Isto toliko apsurdno je pored mnoštvo materijalno – pravnih dokaza koji potkrjepljuju takvu tezu izostaviti povezanost zločinačkog pothvata na regionalnom nivou.

Šibenik, 31.05.2007.

Opširnije
 

Medijska popraćenost: Jutarnji list
Kategorija: Zločinački pothvat
HURBDR: ni vlast ni oporba ne žele se suočiti s prošlošću Opširnije
 

Medijska popraćenost: Hina
Kategorija: Zločinački pothvat

TREBA OPTUŽITI I POLITIČARE

HURBRD: Političari su u dogovoru s Haagom

HURBDR: Ni aktualna vlast ni oporba nisu zainteresirani za suočavanje s prošlošću.

Hina

Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata (HURBDR) smatra da je između hrvatske vlasti i Međunarodnog kaznenog suda u Haagu postignut politički dogovor prema kojemu su za navodni zločinački pothvat optuženi isključivo pripadnici Hrvatske vojske, ali ne i političari iz državnog vrha, rekao je predsjednik te udruge Vladimir Gojanović na konferenciji za novinare u Šibeniku.

Razvoj demokracije u Hrvatskoj moguć je jedino kroz suočavanje s prošlošću, no za to aktualna vlast nije zainteresirana, ali ni oporbene stranke, rekao je Gojanović.

Opširnije
 

Medijska popraćenost: Slobodna Dalmacija 01.06.2007.
Kategorija: Zločinački pothvat

HURBDR-U
Haag političare

ŠIBENIK-U Haagu su procesuirani
pripadniciHrvatske vojske,
a trebali su biti političari.
To je tako zato što postoji kompromis
između Haaškog suda s
hrvatskom politikom
i državnim vrhom, uz blagoslov
međunarodne zajednice, poručili su u
četvrtak u Šibeniku čelnici
HURBDR-a Vladimir Gojanović i
Glavni tajnik Ivica Petrić.

A. TALIJAŠ Opširnije
 

Medijska popraćenost: Tanjug
Kategorija: Zločinački pothvat
GOJANOVIĆ: DOGOVOR O ISKLJUČIVOJ KRIVNJI HRVATSKE VOJSKE
ZAGREB, 31. maja - Između hrvatskih vlasti i suda u Hagu postignut je politički dogovor prema kome su za navodni zločinački poduhvat iseljavanja Srba iz Hrvatske optuženi isključivo pripadnici Hrvatske vojske, ali ne i političari iz hrvatskog državnog vrha, ocenio je predsednik Hrvatske udruge razvojačenih (demobilisanih) branitelja Domovinskog rata (HURBDR) Vladimir Gojanović na današnjoj konferenciji za medije u Šibeniku. Po njegovim rečima, razvoj demokratije u Hrvatskoj moguć je isključivo kroz suočavanje s prošlošću, ali za to nisu zainteresovani ni aktualna vlast ni stranke u opoziciji. Za kršenje Ženevske konvencije u vreme i nakon Oluje, ubistava, spaljivanja i rušenja odgovornost snosi hrvatska politika, rekao je Gojanović, dodavši da je apsurdno za zločine optuživati samo Hrvatsku vojsku i pri tome izbeći stvarnu odgovornost najviših državnih organa kao i nekadašnjeg Veća odbrane i nacionalne bezbednosti. On je podsetio da je njegovo udruženje predložila konkretne dokaze Hagu iz kojih je vidljivo da su zločini u selu Varivode i Gošićima gde je pobijeno dvadesetak civila bili plan hrvatske politike, a da je Hrvatska vojska bila samo instrument u rukama politike. Opširnije
 

Medijska popraćenost: T-portal
Kategorija: Zločinački pothvat

BRANITELJI OPTUŽUJU VLAST

S Haagom dogovorena pošteda političara?!

Hrvatska udruga razvojačenih branitelja Domovinskog rata (HURBDR) smatra da je između hrvatske vlasti i Međunarodnog kaznenog suda u Haagu postignut politički dogovor prema kojemu su za navodni zločinački pothvat optuženi isključivo pripadnici Hrvatske vojske, ali ne i političari iz državnog vrha, rekao je predsjednik te udruge Vladimir Gojanović na konferenciji za novinare u Šibeniku

Opširnije
 

 
Copyright (c) HURBDR - Hrvatska Udruga Razvojačenih Branitelja Domovinskog Rata